Sevinc (Sev) Demirbas

Als HR Business Partner ben ik mijn eigen instrument. Gedreven door een sterke ambitie om meerwaarde te creëren, help ik zowel het management als de HR-teams bij hun uitdagingen.

Mijn werkwijze typeert zich door een integrale manier van kijken. Met een scherp oog voor de context waarin uitdagingen ontstaan, breng ik bewustwording en inzicht. Van daaruit gaan we gezamenlijk op zoek naar de verandering die bijdraagt aan het wegnemen van de oorzaken onderliggend aan wat we aan de oppervlakte zien.

Vervening HR afdeling nodig

“Wie anderen wil bewegen, kan zelf niet stilstaan.”

Werken op het raakvlak van mens en organisatie heeft me altijd geboeid. In al die jaren heb ik niet kunnen en willen kiezen tussen één van beide. Bij de ene opdracht is de focus om MT’s verder te helpen hun teams en individuele medewerkers te ontwikkelen, terwijl het andere vraagstuk draait om het positioneren van de HR-afdeling binnen de organisatie en zorgen dat de basis op orde is. Hoe dan ook, het HR-vak is veelzijdig, dynamisch en zo nu en dan chaotisch. Met plezier en energie werk ik aan de diverse HR-onderwerpen die dit vakgebied rijk is.

Daarbij zit ik zelf ook niet stil. Of het nu gaat om een training verandermanagement, een cursus systemisch denken of HR-gerelateerde onderwerpen: vanuit een natuurlijke nieuwsgierigheid ben ik op zoek naar verschillende perspectieven, theorieën en visies. Zo verdiep ik mijn kennis en verbreed ik mijn vaardigheden om meer impact te kunnen creëren in mijn werk.

Naast mijn professionele rol als interim HR Business Partner, ben ik moeder, vriendin, dochter, en zusje van twee toffe broers. Ik woon samen met mijn vriend en twee kinderen in het bosrijke Zeist.

Dit neem ik mee jouw organisatie in:

15 jaar kennis en ervaring in HR
Zowel hands-on operationele als strategische expertise
Overtuigingskracht om draagvlak voor vernieuwing te creëren
Een constructief kritische blik en durf om vragen te stellen en te spiegelen
De overtuiging dat HR een cruciale rol speelt bij de groei van je organisatie